En el marc de l’establert a la llei forestal de Catalunya , llei 6/1988 de 30 de març, i els eixos que en determinen les línies fonamentals i els seus instruments de realització pràctica, cal destacar-ne la significació dels plans que s’hi estableixen. Entre aquests hi ha els Plans d'infraestructures territorials de prevenció d'incendis forestals (PPI). Aquest té com a objectiu la creació d'una xarxa d'infraestructures de camins i punts d'aigua per tal de reduir el risc d'inici i propagació dels incendis forestals i facilitar-ne l'extinció.
El PPI el redacten conjuntament l'Ajuntament, l'ADF i la Diputació de Barcelona. Les ADF col·laboren amb els ajuntaments en l'execució dels PPI.
El PPI defineix, fonamentalment, la xarxa viària bàsica municipal per a la prevenció i extinció i la xarxa de punts d'aigua per abastir els equips d'extinció.
El Pla també recull informació sobre els models de combustible, els equipaments i infraestructures més vulnerables i els elements del territori que poden provocar un incendi.
Finalment, el Pla determina les accions que s'han de realitzar per fer operatives les xarxes viàries i de punts d'aigua i per reduir la vulnerabilitat i el perill; en defineix el cost i n'estableix un calendari d'execució.
L’últim pla municipal de Prevenció d’Incendis Municipals proposat a través de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació, consensuat a través de l’Ajuntament i l’Associació de defensa forestal es refereix als any 2021 al 2027, pel que les obres d’infraestructura estratègica de prevenció d’incendis forestals en aquestes anualitats, es realitza sobre aquesta base.